Bliv inspireret af Bolsehusets søde og blandede opskrifter
Alle opskrifterne er doseret så de passer til bolsjehusets grundmasse.
Grundmasse:
1,5 dl. vand
1,5 dl. druesukker eller spraytørret glucose
5 dl. sukker
Vanille-bolsjer
Laves i rød og gennemsigtig
2 ml. vanille
1. portion: 1 ml. rød
2. portion: gennemsigtig u. farve
Blåbærbomber
Del massen i 2 lige store dele
1. del
1 tsk. citronsyre
10 dråber lilla farve
½ tsk. Hvid farve
3 ml. blåbær
2. del
4 ml. flydende lakrids
1½ spsk. salmiakpulver
1½ ml. sort farve
Begge dele flades ud og lægges oven på hinanden og rulles sammen, så får du den flotteste spiral.
Disse bolsjer hakkes så man ser spiralen.
Tutti-frutti
1 tsk. citronsyre
2 ml. grøn farve
3 ml. tutti-frutti
2 spsk. farvet krymmel
Massen trækkes og klippes
Bismarch-bolsjer
1. del - den store del
1-1½ tsk. hvid farve
1 ml. pebermynte olie
2. del - den lille del
1 ml. rød farve.
Lægges som striber på den hvide masse
Pistacie-bolsjer
3 ml. pistacie aroma
1 ml. grøn farve
Blendede pistacienødder
Louises mors ynglinge
2 ml. sort farve
2 tsk. salmiak
2 tsk. lakrispulver
3-4 ml. hvid Lakridsaroma
2 ml. anisolie
½ tsk. mentholkrystaller
Massen trækkes sølvgrå.
Butterscotch
3-4 ml. Butterscotch
Brun farve
Hvid farve
Brug begge farver så massen bliver lysebrun.
Hasselnød
3-4 ml. Hasselnød
Brun farve
Hak evt 2 spsk. hasselnødder og bland dem i massen
Viol
Denne kan laves på 2 måder:
1/
1 spsk. Citronsyre
3 ml. Viol
Lilla farve
2/
3 ml. Viol
Lilla farve
Flødekaramel
6 dr. brun
3-4 ml. flødekaramelaroma
½ tsk. hvid
Ingefær-bolsjer
3-4 ml. ingefær
2 ml. gul
Snebolde
Del massen i 2 lige store dele
1.del
1 skrabet spsk. Lakridspulver
1½ spsk. salmiakpulver
1½ ml. sort farve
2.del
½-1 ml. Pebermynteolie
1-1½ tsk. Hvid farve
Denne masse trækkes helt hvid, og samles til en aflang pølse. Nu lægger du den sorte masse omkrig den hvide som et slag.
Disse bolsjer hakkes så man ser den hvide masse inden i.
Falske bananer
3 ml. banan aroma
½ spsk. lakrids
1 spsk. salmiak
1 ml. sort farve
Københavnerstænger
Portionen deles i 2 lige store dele
1. del
1 tsk. skrabet citronsyre
2 ml. gul farve
2 ml. ananas-aroma
2. del.
2 ml. vanille
1 ml. flødearoma
1 tsk. hvid farve
Læg den gule masse som slag.
Althea-bolsjer
1 ml. bergamotte-aroma
2 ml. gul
1-2 dråber orange
Pebermynte-bolsjer
1 ml. pebermynte olie
1-1½ tsk hvid farve
Cacao
3-4 ml. Cacao
Brun farve
Valnød
3 ml. Valnød
Ganske lidt brun farve
Hak evt 2 spsk. valnødder og bland dem i massen
Kanel-bolsjer
3 ml. kanel aroma
1 ml. brun farve
½ tsk. hvid
Mocca-bolsjer
3 ml. mocca
1 ml. brun farve
Filur
Del massen i 2 lige stor dele
1. del
½ tsk. citronsyre
2 ml. gul farve
2 ml ananasaroma
2. del
½ tsk. citronsyre
2 ml. rød
2 ml. hindbæraroma
Begge dele hives så de ikke er gennemsigtige (du kan snyde ved at komme lidt hvid farve i).
Lav en tyk pølse af hver af delene og læg dem oven på hinanden, træk ud og klip.
After eight
Portionen deles i 2 lige store dele
1 del
1 ml. pebermynte
½ tsk. Hvid farve
2. del
3 ml. chokolade aroma
1 ml. brun farve.
Andemad
Massen deles i 2 lige store dele
1. del
2 ml. grøn farve
2 ml. pistacie-aroma
½ tsk. salmiakpulver
Denne del trække lys grøn.
2. del
1-2 ml. sort farve
1 skrabet spsk. salmiakpulver
3-4 ml. flydende lakridsaroma
Delene lægges oven på hinanden så du har en grøn side og en sort side. Klippes eller hakkes.
Honning bolsjer
1-2 ml. honning
Eucalyptus
3 ml. Eucalyptus
Grøn farve
Nougat
3-4 ml. Nougat
Brun farve
Hvid farve
Bailey-bolsjer
4 ml. bailey aroma
1 ml. brun farve
1 tsk. hvid farve
Persiske peberbolsjer
2-3 ml. sort farve
1 spsk. lakridspulver
2 spsk. salmiakpulver
1 spsk. fint køkkensalt
2 strøgne tsk. fin peber
2 ml. anisolie
Vendes i lakridspulver. Rigtig gode med heksepulver i.
Ørevoks
½ spsk. lakridspulver
1 spsk. salmiakpulver
4-5 ml. flødekaramel
hives lys.
Gammeldags honning bolsjer
2 ml. gul farve
1-2 dråber rød farver (du kan også bare bruge orange)
1 ml. honning aroma
1 spsk. salmiakpulver
Massen hives lys orange.
Gl. dags Rabarber-bolsjer
Portionen deles i 2 lige store dele
1. del
1 tsk. citronsyre
2 ml. gul farve
3 ml. ananas aroma
½ tsk. hvid farve
2. del
2 ml. rød farve
1 knivspids citronsyre
Læg den røde masse om den gule som et slag.
Abe-mad
Massen deles i 2 lige store dele
1. del:
1½ spsk. Lakridspulver
1 ml. sort farve
1½ ml. anisolie
2 del:
1½ ml. rød farve
2 ml. kokosaroma
Læg masserne sammen så du har en rød og en sort side
Eucalyptus 2
3 ml. eucalyptus
2 spsk. salmiak
Grøn farve
Sport
1 tsk. Citronsyre
3 ml. Sport
Grøn farve
Twister
1. del
1 tsk. citronsyre
3 ml. jordbær
2 ml. rød farve
1/4 tsk. hvid farver
2. del
1 tsk. citronsyre
3 ml. ananas
2 ml. grøn farve
1/4 tsk. hvid farve
3. del
2 tsk. citronsyre
3 ml. citrus-lime
2 ml. gul farve
1/4 tsk. hvid farve
Karamel hagl
1. del
4 ml. flødekaramel
1/4 tsk. hvid farve
2 ml. brun
2. del
2 spsk. salmiak
1 spsk. lakridspulver
2 ml. sort farve
Syreregn
4 tsk. Citronsyre
2 ml. grape
2 ml. orange farve
> Download pdf med alle vores søde og blandede bolsjeopskrifter her
> Gå tilbage til vores mange andre bolsjeopskrifter