Velkommen til Bolsjehuset

Bliv inspireret af Bolsehusets søde og blandede opskrifter

Alle opskrifterne er doseret så de passer til bolsjehusets grundmasse.

Grundmasse:
1,5 dl. vand
1,5 dl. druesukker eller spraytørret glucose
5 dl. sukker 

Vanille-bolsjer
Laves i rød og gennemsigtig
2 ml. vanille
1. portion: 1 ml. rød
2. portion: gennemsigtig u. farve  

Blåbærbomber 
Del massen i 2 lige store dele 
1. del 
1 tsk. citronsyre 
10 dråber lilla farve 
½ tsk. Hvid farve 
3 ml. blåbær 
2. del 
4 ml. flydende lakrids 
1½ spsk. salmiakpulver 
1½ ml. sort farve 
Begge dele flades ud og lægges oven på hinanden og rulles sammen, så får du den flotteste spiral.
Disse bolsjer hakkes så man ser spiralen. 

Tutti-frutti 
1 tsk. citronsyre 
2 ml. grøn farve 
3 ml. tutti-frutti 
2 spsk. farvet krymmel 
Massen trækkes og klippes 

Bismarch-bolsjer
1. del - den store del
1-1½ tsk. hvid farve
1 ml. pebermynte olie
2. del - den lille del
1 ml. rød farve.
Lægges som striber på den hvide masse

Pistacie-bolsjer 
3 ml. pistacie aroma
1 ml. grøn farve
Blendede pistacienødder 

Louises mors ynglinge 
2 ml. sort farve 
2 tsk. salmiak 
2 tsk. lakrispulver 
3-4 ml. hvid Lakridsaroma 
2 ml. anisolie 
½ tsk. mentholkrystaller 
Massen trækkes sølvgrå. 

Butterscotch
3-4 ml. Butterscotch
Brun farve
Hvid farve
Brug begge farver så massen bliver lysebrun. 

Hasselnød
3-4 ml. Hasselnød
Brun farve
Hak evt 2 spsk. hasselnødder og bland dem i massen

Viol
Denne kan laves på 2 måder:
1/
1 spsk. Citronsyre
3 ml. Viol
Lilla farve
2/
3 ml. Viol
Lilla farve

Flødekaramel  
6 dr. brun  
3-4 ml. flødekaramelaroma  
½ tsk. hvid 

Ingefær-bolsjer 
3-4 ml. ingefær 
2 ml. gul 

Snebolde  
Del massen i 2 lige store dele  
1.del  
1 skrabet spsk. Lakridspulver  
1½ spsk. salmiakpulver  
1½ ml. sort farve  
2.del  
½-1 ml. Pebermynteolie  
1-1½ tsk. Hvid farve  
Denne masse trækkes helt  hvid, og samles til en aflang pølse. Nu lægger du den sorte masse omkrig den hvide som et slag. 
Disse bolsjer hakkes så man ser  den hvide masse inden i.  

Falske bananer 
3 ml. banan aroma 
½ spsk. lakrids 
1 spsk. salmiak 
1 ml. sort farve 

Københavnerstænger 
Portionen deles i 2 lige store dele 
1. del 
1 tsk. skrabet citronsyre 
2 ml. gul farve 
2 ml. ananas-aroma 
2. del. 
2 ml. vanille 
1 ml. flødearoma 
1 tsk. hvid farve 
Læg den gule masse som slag.

Althea-bolsjer
1 ml. bergamotte-aroma
2 ml. gul
1-2 dråber orange

Pebermynte-bolsjer 
1 ml. pebermynte olie 
1-1½ tsk hvid farve 

Cacao
3-4 ml. Cacao
Brun farve

Valnød
3 ml. Valnød
Ganske lidt brun farve
Hak evt 2 spsk. valnødder og bland dem i massen

Kanel-bolsjer 
3 ml. kanel aroma 
1 ml. brun farve 
½ tsk. hvid 

Mocca-bolsjer 
3 ml. mocca 
1 ml. brun farve 

Filur 
Del massen i 2 lige stor dele 
1. del 
½ tsk. citronsyre 
2 ml. gul farve 
2 ml ananasaroma 
2. del 
½ tsk. citronsyre  
2 ml. rød 
2 ml. hindbæraroma 
Begge dele hives så de ikke er gennemsigtige (du kan snyde ved at komme lidt hvid farve i).
Lav en tyk pølse af hver af  delene og læg dem oven på hinanden, træk ud og klip.

After eight
Portionen deles i 2 lige store dele
1 del
1 ml. pebermynte
½ tsk. Hvid farve
2. del
3 ml. chokolade aroma
1 ml. brun farve. 

Andemad
Massen deles i 2 lige store dele
1. del
2 ml. grøn farve
2 ml. pistacie-aroma
½ tsk. salmiakpulver
Denne del trække lys grøn.
2. del 
1-2 ml. sort farve
1 skrabet spsk. salmiakpulver
3-4 ml. flydende lakridsaroma
Delene lægges oven på hinanden så du har en grøn side og en sort side. Klippes eller hakkes.

Honning bolsjer
1-2 ml. honning

Eucalyptus
3 ml. Eucalyptus
Grøn farve

Nougat
3-4 ml. Nougat
Brun farve
Hvid farve

Bailey-bolsjer 
4 ml. bailey aroma
1 ml. brun farve 
1 tsk. hvid farve 

Persiske peberbolsjer
2-3 ml. sort farve
1 spsk. lakridspulver
2 spsk. salmiakpulver
1 spsk. fint køkkensalt
2 strøgne tsk. fin peber
2 ml. anisolie
Vendes i lakridspulver. Rigtig gode med heksepulver i.

Ørevoks 
½ spsk. lakridspulver 
1 spsk. salmiakpulver 
4-5 ml. flødekaramel 
hives lys. 

Gammeldags honning bolsjer  
2 ml. gul farve  
1-2 dråber rød farver (du kan også bare bruge orange)  
1 ml. honning aroma  
1 spsk. salmiakpulver  
Massen hives lys orange. 

Gl. dags Rabarber-bolsjer 
Portionen deles i 2 lige store dele 
1. del 
1 tsk. citronsyre 
2 ml. gul farve 
3 ml. ananas aroma 
½ tsk. hvid farve 
2. del 
2 ml. rød farve 
1 knivspids citronsyre 
Læg den røde masse om den gule som et slag. 

Abe-mad
Massen deles i 2 lige store dele
1. del:
1½ spsk. Lakridspulver
1 ml. sort farve
1½ ml. anisolie
2 del:
1½ ml. rød farve
2 ml. kokosaroma
Læg masserne sammen så du har en rød og en sort side

Eucalyptus 2
3 ml. eucalyptus
2 spsk. salmiak
Grøn farve

Sport
1 tsk. Citronsyre
3 ml. Sport
Grøn farve

Twister
1. del
1 tsk. citronsyre
3 ml. jordbær
2 ml. rød farve
1/4 tsk. hvid farver
2. del
1 tsk. citronsyre
3 ml. ananas
2 ml. grøn farve
1/4 tsk. hvid farve
3. del
2 tsk. citronsyre
3 ml. citrus-lime
2 ml. gul farve
1/4 tsk. hvid farve

Karamel hagl
1. del
4 ml. flødekaramel
1/4 tsk. hvid farve
2 ml. brun
2. del
2 spsk. salmiak
1 spsk. lakridspulver
2 ml. sort farve

Syreregn
4 tsk. Citronsyre
2 ml. grape
2 ml. orange farve

 

> Download pdf med alle vores søde og blandede bolsjeopskrifter her
> Gå tilbage til vores mange andre bolsjeopskrifter