Velkommen til Bolsjehuset

Smiley bolsjer trin-for-trin

Som lovet, vil jeg vise Jer hvordan i laver et smiley bolsje trin-for-trin. 

Selve smiley bolsjet bliver bygget op i lag, så jeg beskriver og viser det med billeder - trin-fortrin og lag-for-lag. Jeg har valgt at lave et bolsjer med Lakrids/salmiak og hindbær. I kan lave alle slags smag til dette bolsje, bare husk at de to bolsjemasser, for det første skal være lige store og for det andet ikke begge må være gennemsigtige, altså skal der være hvid farve i den ene af bolsjemasserne.

Dette bolsje kan måske virke svært, men det er det ikke. Hvis det ikke lykkedes første gang, skal det nok lykkedes 2. gang. Du skal bare kaste dig ud i det. Husk på at jeg nåede både at filme og bygge bolsjet - så du kan se, der er nok tid.

Rigtig god fornøjelse 

Smiley bolsjer trin-for-trin   Smiley bolsjer trin-for-trin

Kog din masse op som sædvanlig. Når de to lige store masser har samlet sig, skal du begynde at opbygge din smiley.

 

1. lag: Start med at tage et lille stykke af den farvede masse, flad den ud så den er ca. ½ cm tyk.

 

Smiley bolsjer trin-for-trin   Smiley bolsjer trin-for-trin

2. lag: Klip lidt af den sorte masse og lav et flat stykke af denne, så laver du en lang pølse af den røde, den skal være så lang at den kan klippes i 2 lige store del.

 

 

Stadig 2. lag: Nu lægger jeg den ene lyserøde pølse yderst på det først lag, så lægger jeg det aflange sorte stykke i midten og til slut lægger jeg den anden lyserøde pølse på.

 

Smiley bolsjer trin-for-trin   Smiley bolsjer trin-for-trin

Dette er stadig 2. lag: Du skal lige samle det lidt sammen, for det flader jo nok lidt ud fordi massen stadig er varm. men 2.lag skal se sådanne ud.

 

 

3. lag: Dette lag består kun af en lyserød tynd pølse. Denne pølse lægge midt på det sorte stykke du lagde på før. Man lægger denne pølse på for at få munden til at smile.

 

Smiley bolsjer trin-for-trin   Smiley bolsjer trin-for-trin

4. lag: Nu flader du igen et stykke lyserødt masse ud (akkurat som 1. lag)

 

 

Stadig 4. lag: Nu lægger du det flade lyserøde stykke oven på lag 2-3, så man ikke kan se den sorte farve, nu har du opbygget munden.

 

Smiley bolsjer trin-for-trin   Smiley bolsjer trin-for-trin

5. lag: Nu ruller du 2 sorte pølser og 3 lyserøde pølser.

 

 

Stadig 5. lag: Disse 5 pølser skal nu lægges ovenpå 4. lag. I denne rækkefølge rød-sort-rød-sort-rød.

 

Smiley bolsjer trin-for-trin   Smiley bolsjer trin-for-trin

6. lag: Nu flader du igen et lyserødt stykke ud, og det skal igen dække lag 5, se næste billed.

 

 

Stadig 6. lag: Så er du færdig med at opbygge din smiley, nu skal der blot kant uden om, se næste billed.

Smiley bolsjer trin-for-trin   Smiley bolsjer trin-for-trin

Flad nu den resterende sorte masse ud, og læg den lyserøde inden i.

 

Nu folder du det sorte slag helt rundt om den lyserøde smiley.

 

Smiley bolsjer trin-for-trin   Smiley bolsjer trin-for-trin

Så er den faktisk færdig, man skulle ikke tro at der er en smiley inden i, men vent bare og se.

 

 

Hiv så massen ud i pølser, og hak dem.
Et lille fif: Jeg hiver altid alle pølserne ud med det samme, se billed.

 

Smiley bolsjer trin-for-trin   Smiley bolsjer trin-for-trin

Når jeg så har hevet alle pølserne ud, lægges de med ca. 1 cm. mellemrum, og så bliver jeg ved med at rulle dem, normalt bruger jeg begge hænder til det, men kameraet var jo lige i vejen.

 

 

Smiley-bolsjer skal altid hakkes, hvis du klipper dem vil du ikke se smiley'en.

 

Smiley bolsjer trin-for-trin   Smiley bolsjer trin-for-trin

Så er bolsjerne hakket, og her kan du se den lille smiley ;o)

 

 

Du kan enten hakke dine bolsjer med en gammeldags brødhakker, eller bruge en skarp kniv til at hakke. Jeg vil klart anbefale en brødhakker, det er meget lettere.

 

> Se vores mange andre trin-for-trin-bolsjeguides